About Me

My photo
im just person trying to be an artist :)

Tuesday, November 30, 2010

apa yg korang pikir pasal seni warisan??

apa yg korang pikir pasal seni warisan??

Answer here

Saturday, November 27, 2010

s u a t u m a s a

oi! konyol - suatu masa lirik

meraba dalam kegelapan
tiada arah tujuan
itulah kami disuatu masa
enggan mendengar kata sesiapa
masa beredar dunia berubah
tp hati tetap sama

harimau mati meninggalkan belang
manusia mati meninggalkan nama
itulah pepatah orang lama
menyuruh kita berjasa
ayuh semua
kita fikirkan masa depan kita

suatu masa nanti kami berjanji
kami pastikan impian kami realiti
dimana bumi dipijak
disitu langit kami junjung

akan kami kotakan
impian kami
biar semua
membuka mata
yang dulu memandang hina
pd cara hidup kami yang tidak menentu
akan kami buktikan
disuatu masa

Thursday, November 18, 2010

h a d i a h u n t u k m a k


10/11
untuk hari jadi mak yang ke 42
hanya lukisan potret ni jew yg mampu aku bg
lukisan potret yg aku lukis sendiri
untuk mak
aku xada duit byk
aku xmampu nk belikan mak hadiah mahal2
selamat ari jd mak!

Saturday, November 13, 2010

d e w a s a ? ?

"BERDIKARI adalah langkah-langkah menjadi DEWASA. Adakah KESEORANGAN juga langkah-langkah menjadi DEWASA??"

cicakkurus

Thursday, November 11, 2010

h a h a h a

kalau anda berani tekan lah link kt bawah ni

Monday, November 8, 2010

B A H A G I A . . .


Ni adalah cerita filem pendek budak2 foto sem5
dan knp aku nk citer pasal ni?
sebab aku pn berlakon dlm filem pendek dorg lah
hahaha
tp kn watak aku sebenarnyer sbg tukang kasut jew
yg pnting aku dpt berlakon(walaupun scene aku cume ciput jew)
hohoi kawan2 banggalah member korg ni da pdi berlakon
haha
ok2
taw x time tgah shooting penggambaran ni pew yg plg kesian
si Mawar tu lah kne berlakon jd org gila
da lah kne pki baju buruk ntah pape
pastu muke kne mekap da mcm pew
dah tu kene jalan kt kaki lima tu
jauh plak tu jalan
time jalan tu kn ada pakcik cina jerit mase tgah shooting
"woi! org gila!"
hahaha
kesian doe si Mawar tu
tp pew ley wt
da watak dy kne wt cmtu kn
aku plak scene aku sng jew
just dtg kemas brg2 nk start kdi
pastu bakar rokok
gosok2 kasut,isap rokok
kemas2 nk balik
pastu dah
dialog aku pn pendek jew
"tu lah Bahagia,kesiankn dy"(tgok muke customer pastu geleng2kn kepala wt muke kesiankn)
simple giler
tp pnt dy mcm haram
mase nk wt scene aku tu ntah bpew byk dah rokok abis
sbb ada scene pki rokok kn ada yg xjd
so biler xjd kne ulang2 dan ulang
hahahaha
kt bawah ni ada sikit gambaq time shooting tu..haha








*thanks kt korg yg sudi amik aku jd pelakon
*thanks kt korg jugak sebab blanje aku sekotak rokok,baju singlet pagoda ng kasut rm6.50..haha
*seronok berlakon dgn korg

Wednesday, November 3, 2010

Animation AKU!!!

*ni cover DVD utk projek animation aku

video

Sumpah aku puas atilah utk percubaan pertama aku dlm animation ni.
walaupun ada scene yg aku xsmpat nk buat
tu yg aku terpaksa panjangkn scene berlari tu
tp pe pn aku puas ati lah,tp xbpew nk puas sgt pn
sbb animation aku wt xbpew nk smooth sgt
byk lg kekurangan
tp not bad lah utk percubaan pertama aku
ni sbnarnye projek utk subject TIME BASED fine art
ktorg blaja bnda asas jew
kne wt pki Adobe Photoshop
mulenyer aku wt bnda ni mmg byk lah aku sumpah seranah bnda ni
tp last2 bnda ni dpt gak cool down aku
lpas tgok hasilnyer
lpas ni aku nk try wt lg baik dr ni
aku rase cita2 aku nk jd animator mcm da makin dkt lpas wt menatang ni
rase confident tu da makin adalah
aku wt menatang ni kan bkn pki photoshop jew
aku ada gak pki Adobe Ilustrator
utk tracing karakter2 tu
mcm background utk animation aku tu aku maen tarah jew kt photoshop
amik brush kaler2 mcm tu jew
plg pyh nk wt dlm animation aku ni part daun jatuh tu
mmg pki byk giler frame walaupn part daun jatuh tu kejap giler
tp yg part tu lah yg aku plg byk dpt pujian
hehehe
sebab part yg tu kn nk kne pki byk frame
so mmg susah lah
mcm karakter ni kn npe aku wt karakter mcm tu sbb pe taw
sbb lgu yg aku plh ni kn mcm org yg tgah sronok bercinta
pastu aku gambarkn mcm bnda ni mcm sweet,comel lah
tu yg aku wt karakter tu jd mcm ala2 comel gitu lah haha
utk lagu tu kn
knp aku plh lagu tu
sbb aku suka lah
ntah mcm mane tetibe aku ley suke lgu2 mcm tu
mgkn sbb sjak aku dgn ijan aku ni kot
ngeee :))
utk warna dlm animasi aku ni aku plh warna2 yg lbh kurang mcm sweet2 lah
warna2 yg terang dan jelas yee
ada warna panas
n ada yg warna sejuk tp still npk terang
errrr
tu jew kot