About Me

My photo
im just person trying to be an artist :)

Friday, October 22, 2010

lukis2 budak!!!!

lg skali aku wt teknik yg sama tp karakter yg laen skit..

karakter experiment

Cubaan aku yg kali ke????
ke berape ntah?aku xigt...
yg penting aku cube
first aku sketch karakter atas kertas
then da ok aku inking(simple jew)
pastu scan masukkn dlm laptop
gambaq mcm yg xberkaler kt atas tu
pastu aku try laa kaler pki photoshop
dpt ar gak aku kaler
mmg agak leceh gak
lg2 aku cume gune laptop jew
xder pki mouse plak tu
haha tu namenyer sentuhan ajaib zihan
haha
bayangkn lah kalo aku da ada tablet
(papan yg khas tuk lukis digital ni)
mesti aku ley wt lg gempak dr ni ar
xpew2
rilex dulu
nti2 ley bli ar menatang tu
yg ntg skrg aku cube tingkatkn lg bakat aku
(ayat nk poyo jew haha)
chaiyok lah jihan
berusaha
'KEEP MOVING FORWARD!'


*aku ada letak lambang cicak kurus kt situ yee..hehehe
sy sayang kamu lah ijan

Wednesday, October 13, 2010

siLembaB



Painting...painting...painting.....
knp tetibe aku terasa painting ni sgt susah yee
mcm sem sblum2 ni aku merasa kurang susah
tp sem ni aku terasa *ouh seksanyer nk buat painting
budak2 lain sume da start 2 mgu lpas da
tp aku masih terkedek2 gembo2
baru start mlm smlm
giler kn aku ni
org lain punyer painting sume da lbh kurang 80% siap
aku 40% pn blum tentu smpai
mmg sgt giler aku ni
sume gara2 demam yg melarat-sarat tuh
*damn demam! F*** u lah demam
kalo x painting aku da nk siap da
sem lpas kalo ikot kn aku da siap 2 mgu awal dah
sem ni lpas 2mgu bru nk buat
sgt giler lah (giler lg aku ckp...mgkin aku mmg da giler lah)
pergghhh....
deadline sudah dekat pula...
adakah aku mampu siapkan sblum deadline????
tiada sape yg taw..
kiter wait n see...
ahhha

*lihat lakonan sy nk amik pic ni..ahaha
sy npk sgt garang kn berbaju merah...awww!
apron sy xnpk kah???kalo npk pasti kelihatan sgt comel...
lalalalalala

Friday, October 8, 2010

PELIK KEW???



sketches ni sbnarnyer aku da buat 2mgu lpas dah..
cume xder mase jew nk touch up
biler ada mase huh abes aku kaler sume karakter ni
tp aku wt karakter ni ckit2 ar
sbb aku buat mase dlm kelas
biler bosan xphm pew yg diajar kt kelas
aku wt kpala sdri conteng2 atas kertas
aku sketch pki pen terus
aku lukis bnda ni spontan jew


*ni ar gambaq yg aku lukis
lukisan bodo2 jew

*ni gambaq lpas aku letak kaler
menggunakan Adobe Photoshop CS3 saja
kesemuanya gunekan brush saja
dan byk warna kulit saja sumenye
sbb ni sgt simple
tp amik mase 1 ari gak ar aku kaler
biaselah budak amatur mcm aku ni mne ar hebat sgt kn

*p/s: -thanks to thakek sebab bg aku gune scanner ko
-thanks to bdk grafik,kalo aku xtgok korg gune bnda ni msti aku xtaw gune bnda pooshop tu
-thanks to lecturer sy sebab ajaq sy mcm mane nk gunekn kaler dgn btol..ngee

Thursday, October 7, 2010

Sampai sekarang aku xtaw nk ltak tajuk pew kt lagu ni???

video

*lirik

pernahkah kau merasa
betapa tergurisnya
hati ini

setiap detik memikirkanmu
aku menitiskan
air mataku
mengenangkanmu

ku terhimpit
rasa kekosongan
semenjak kau
melupakanku huuu

perit rasa sakitnya jiwa
terhiris bagai sembilu
menusuk didadaku
andai ku pergi dulu
ku hanya ingin kau mengerti luahan hati ini

kaulah yang satu didalam seribu
andai nafasku terhenti
ingatlah diriku dalam doamu
ku amat
mencintaimu

oh betapa indahnya
hidupku jika dapat memiliki
tapi sayang semua itu
hanya khayalan

ku terhimpit
rasa kekosongan
semenjak kau
melupakanku huuu

perit rasa sakitnya jiwa
terhiris bagai sembilu
menusuk didadaku
andai ku pergi dulu
ku hanya ingin kau mengerti luahan hati ini

kaulah yang satu didalam seribu
andai nafasku terhenti
ingatlah diriku dalam doamu
ku amat
mencintaimu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

perit rasa sakitnya jiwa
terhiris bagai sembilu
menusuk didadaku
andai ku pergi dulu
ku hanya ingin kau mengerti luahan hati ini

kaulah yang satu didalam seribu
andai nafasku terhenti
ingatlah diriku dalam doamu
ku amat
mencintaimu

kaulah yang satu didalam seribu
andai nafasku terhenti
ingatlah diriku dalam doamu
ku amat
mencintaimu

*p/s:-lagu ni tlh dicipta setaun yg lpas yee...
-video senget sbb rekod spontan saja n xder persediaan ape2..
-saya malu nk tnjukkn muke biler nyanyi..hahaha

Sunday, October 3, 2010

minyak minyak cat

aku xnk ckp byk
ni painting aku utk part4
oil on canvas
gambaq ni aku amik kt kuala sepetang
tu jew
:)

watercolourist ahaa

watercolour
gambaq ni sbnarnyer second projek aku
utk subjek painting mase part3
utk time ni kn lec suh tekankn penggunaak warna utk npk ruang
penggunaan warna bg npk bntuk dan juga ruang lg
n so on lah
mule2 aku mcm xconfident nk maen waterkaler ats watercolour paper yg besa ni
tp last2 siap gak
wlaupn lec kata xsiap agy sbnarnyer ni
tp aku dulik ape
jnji aku buat
kn kn kn
haha
mmg theme utk part 3 buah jew la
bnda ni sng nk lukis
xgerak2
bygkn kalo lukis gambaq kucing kew,orang kew
kompom pyh lah
pape pn
ni lah artwork aku yg aku plg puas hati
ngeee " )

CAA part 2


work utk subjek CAA part 2 aku

ni work second projek
ktorg kne wt gambaq muke sdri
da ar pki powerpoint jew
pastu kne edit pki kotak2 kecik dgn wrna2 susun byk2
smpi npk rupa
aku wt maen bedal ni
berat giler smpi bpew kali laptop aku hang sebabkn bnda ni jew
tp nsb baik last2 siap
(wlaupn xsmpurna)
hahaha
yg xley bla nye
aku wt gambaq aku jd mcm 'niger' da
mcm negro pn ada
mcm india mane sesat pn ada
hahahahaha
hebat kn sy


ni first projek ktorg
ktorg kne wt cover magazine
merujukkn magazine yg ktorg ada
ktorg kne wt cover magazine ni pki powerpoint jew
huh
mmg leceh la
da kne susun gambaq
pastu nk susun tulisan2 tu lg
nk kne plh wrna2 yg bersesuaian dgn theme plhan sdri lg
tp yg pntg aku puas ati
sbb aku gune gambaq aku sdri
giler xley bla aku ni kn
syok sdri
budget artis lah kn
hahahaha

Expression

work aku yg ni mmg sgt berkaler
tp yg bestnyer kn bg aku
aku mengaler xpki berus,tp just gunekan jari jemari magic aku ni
hahadgn mnggunakan jari aku celup jari aku kt poster kaler
pastu mulelah meng'expression jiwa aku
jari jemari bergerak mengikut alunan j
iwa seni aku
aku buat ape yg terlintas kt kpala aku jew
xbyk pkir aku trus mencurahkn segala yg ada
dan terhasillah ni

LET GO - Artwork yg ni aku menggunakan teknik yg mcm aku ckp kt atas td
npk mcm seram pn ada tp berwarna warni
pd mulenyer aku nk lukis gambaq org tu jew
yg tercabut muke dy
aku draw pencil n kaler pki berus
then aku merasa kepuasan tu mcm xade taw
so utk memuaskan nafsu aku dgn kaler ni aku tolak ketepi berus
gune jari2 aku celup kaler dan tarah2 atas kertas tu
dr meratakan.merenjis n mcm2 lg ar gaya aku buat dgn jari2 aku
dan akhirnya terhasillah bnda ni
mgkin xlawa
tp bg aku puas ati
wlaupun sbnarnye aku still xbpew nk puas lg
aku bley katakn puas la jugak

ATE APPLE - artwork yg aku lukis ni time tgh klaparan
n kebetulan plak time tu kt atas meja aku ada sebiji jew epal hijau
lpas tu aku tbayanglah kalo epal tu mempunyai perasaan lapar mcm aku
adakah dy seperti singa yg lapar
atau ular atau kucing atau ia mmg spesies epal yg taw mkn jugak
hahaha
mmg teruk daya imaginasi aku
tp dr imaginasi aku tulah aku wt artwork ni
teknik menggunakan jari celup kt poster kaler
pastu kaler kt atas sekeping kertas bersaiz B3


POTRET HITAM PUTIH


Art work ni aku buat mase aku sem 3 kt uitm (jul-nov 09)...
ni sebenarnye worK utk subjek drawing...
lukisan ni just menggunakan water colour on paper jew,...
n ni first time aku lukis potret yg bley dikatakn menjadi ar
npk ar jugak rupa org tu...
hehehe
sebenarnya lecturer aku suh study black n white
tp ntah aku tergerak plak nk wt gambaq potret
lec pn just kata 'ok lah'
xkesahlah pe pn reaksi semua org
yg pntg aku puas ati ng work aku sdri

POTRET ADIK SEDARA AKU MASE DY BABY LG

POTRET ADIK AKU
POTRET ABANG AKU
SELF-POTRAIT



GambAq2 ~:P

SajE Nk MengGatal UploAd2 GamBaq
HehEhE